7 de juliol de 2019

Vull començar dient-vos que em complau enormement poder dedicar el darrer article de la temporada 2018-2019   a l’equip Genuine del Girona F.C.

Els equips de la Lliga Genuine estan formats per jugadors que, amb una edat mínima de 16 anys, que acrediten una discapacitat intel·lectual mínima del 33%. Aquests equips participen en una lliga de futbol 8, jugant partits de 4 parts de 10′ cadascuna. La competició es concentra en 4 fases amb seu fixa per a cada equip. Podeu veure tot el detall de la competició del nostre equip Genuine en aquest enllaç.

La Lliga Genuine és una iniciativa que enguany compleix la seva segona edició. Una lliga que no té cap altre referent a tot el món i que té com a equips fundadors Levante, Nàstic i Mallorca. Durant la temporada 17-18 va comptar amb 18 equips. En aquella primera edició, el Girona F.C. ja vam ser-hi presents. En aquesta segona temporada, la lliga Genuine ha comptat amb 30 equips.

Dins l’esport, sovint es perd de vista alguns dels valors que haurien de ser referents per a tots els participants (independentment de la categoria o nivell de professionalisme en què competim). Els jugadors de la lliga genuine podem afirmar que en són autèntics mestres en valors com ara solidaritat, companyerisme, esportivitat, esperit de superació, amor a l’escut que cadascú defensa i respecte i convivència envers als rivals. Valors, tots ells, impregnats dins de tots i cadascun dels integrants de l’equip Genuine. Sense cap por a equivocar-me, l’equip Genuine del GFC és un autèntic líder en valors.

I és que el lema de la lliga Genuine és : “compartir abans que competir” . El propi lema ens exemplifica clarament de què estem parlant. Al llarg de la competició, es plantejen dues classificacions : La classificació tradicional on es computen victòries i derrotes, però també hi ha una segona classificació, tan important com la primera, que és el premi “Fair Play”. Aquest premi s’obté mitjançant votacions en tots i cadascun dels partits, en respecte de l’esportivitat demostrada per cada equip. S’emeten 3 votacions per a cada equip en cada partit : Una de la taula d’anotacions, una altre de l’arbitre i una tercera de l’equip rival. Es té en compte si hi ha hagut protestes, si hi ha hagut joc net, bon comportament dels jugadors etc.

La plantilla actual de l’equip Genuine del GFC està formada per una selecció de jugadors procedents de diferents fundacions i associacions, com ara Fundació els Joncs, Fundació Astres, Fundació Astrid 21, Fundació Ramón Noguera, Associació Junts i Endavant i La Fageda.

Els integrants de la plantilla, juntament amb el seu staff tècnic han participat enguany en la lliga Genuine Santander, sota el patrocini d’esponsors de renom a nivell nacional i mundial, com ara Banc de Santander, El Corte Ingles, Danone, Allianz, Nike, Cuétara y Telepizza. Aquest darrer, ha tingut la brillant iniciativa de presentar en els catrons de pizza que rebeu  a cada vostra, la fotografia dels diferents equips de la Lliga Genuïne.

Així doncs, el repartidor es pot presentar a casa vostra “amb tot l’equip Genuine” fotografiat a la capsa de la pizza. Mireu sinó l’envoltori de pizza que vaig rebre l’altre dia a cada meva:

A més a més dels esponsors generals de la competició, l’equip Genuine del Girona F.C. també pot gaudir d’ajuts per part de diferents entitats a nivell local, com ara l’Obra Social de la Caixa.

La Penya Pere Pons, Konig, Les Alzines, la Penya Cassanenca o la Federació de Penyes del GFC, qui va donar la totalitat dels beneficis del torneig FUT7 de penyes  celebrat el passat mes de juny  a l’equip Genuine en són uns quants exemples d’aportacions solidàries a una causa 100% genuine.

Per tant, ja veieu que aquest darrer article, sens dubte és el millor de tota la temporada, perquè tracta de solidaritat i de valors i d’esperit de superació com ja he comentat abans.

Fa pocs dies, em vaig reunir amb l’Albert Mateos ( responsable de l’Àrea Social del GFC ) i amb en Jordi Gruartmoner ( delegat 2n de l’equip Genuine ) , i a tots dos se’ls il·luminava el rostre quan em comentàven detalls de la convivència amb la gent de l’equip. Moltes anècdotes sobre els partits, els entrenaments, els desplaçaments, les vivències i noves amistats dels jugadors amb d’altres jugadors d’equips “rivals”, participació en rodes de premsa, primeres experiències de viatges en AVE o avió per a un grup de joves, a qui l’esport els hi planteja a molts d’ells, una oportunitat per conviure, per reforçar vincles socials i per millorar la pròpia auto-estima, en alguns casos deteriorada sense que ells en tinguin cap culpa.

L’staff tècnic de l’equip Genuine és gairebé igual que l’staff de qualsevol altre equip, amb la particularitat de la presència d’una auxiliar de farmàcia (Sra. Alba Batllori) qui té cura de la medicació que alguns dels integrants de l’equip, han de pendre de forma pautada durant els desplaçaments.

Durant el lliurament del trofeu Nino a en Pere Pons, també vaig tenir l’oportunitat de compartir uns minuts de conversa amb el capità de l’equip, l ‘ Àlex Benjumea. Un capità de cap a peus, i millor persona. Un excel·lent representant de tot l’equip. Pere Pons i Àlex Benjumea, de capità a capità. Se’m posava la pell de gallina parlant amb tots dos. Orgull gironí el que demostren tots dos capitans, sens cap dubte.

Fixeu-vos que en cap moment de l’article hem mencionat estadístiques de victòries, ja que en aquest equip, l’esperit competitiu és una sola variable de les moltes que configuren el concepte de la Lliga Genuine. La competició també és important per aquest equip, però és un element més, però no el més important com podeu deduir de tot el que s’ha escrit fins aquí.

Acabem dient que som molts els aficionats al GFC  (m’incloc, però per poc temps) , que no hem vist mai un partit ni un entrenament del nostre equip Genuine. Us animo  a poder-los veure en acció en algun dels partits que jugui a Girona o les seves rodalies. En cas que no pugueu assistir-hi, us animo a veure’ls entrenar un dia. De ben segur que més d’un sortirà més satisfet que no pas en els partits de primera divisió que hem estat patint al llarg de tot l’any.

Enhorabona a tot l’equip Genuine per haver arribat fins aquí. Sou grans, molt grans, però encara podeu crèixer més. Els vostres valors són un referent per a tots nosaltres.

Bon estiu!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*